Miljövänliga etiketter som är hållbara både för våra kunders produkter och för vår gemensamma framtid är en självklarhet för oss på Nordvalls. Våra etikettexperter vet att många produktutvecklare och etikettbeställare ställs inför utmaningen att ta fram en etikett som är estetiskt tilltalande, uppfyller funktionella krav, är inom budget och samtidigt bidrar till en hållbar utveckling. En viktig del av vårt framtidsarbete är att värna om vår miljö genom hållbar produktion och en miljövänlig etikett.
Idag erbjuder vi på Nordvalls många olika material som förenklat delats in i fyra miljövänliga kategorier.

Vill du veta mer, boka enkelt och smidigt tid med en av våra experter, genom vår digitala mötesbokning.

miljövänliga etiketter

Återvunnet material

Det finns flera sätt för dig som etikettbeställare att bidra till en mer hållbar värld. På Nordvalls hjälper vi företag som önskar att dra nytta av konceptet cirkulär ekonomi. Genom att ta vara på det som varit och använda etikettmaterial med upp till 30% återvunnet innehåll, sparar vi på viktiga resurser såsom vatten och el samtidigt som Co2 utsläppen minskar. Här kan du läsa mer om hur du gör ett medvetet och hållbart etikettval.

Skog

Ansvarsfulla källor

Nordvalls är ett FSC® -certifierat tryckeri vilket innebär att vi följer FSC® :s (Forest Stewardship Council®) regler för skogsbruk och spårbarhet. Som etikettbeställare kan du känna dig trygg i att materialet kommer från ansvarsfulla källor som visar omsorg om både människor och miljö. De som följer reglerna får märka sina produkter med FSC® :s varumärke. FSC® -märket gör att konsumenter och företag kan välja varor av trä som kommer från ett ansvarsfullt skogsbruk, det vill säga ett skogsbruk som tar hänsyn till människor och miljö. Här kan du läsa mer om FSC® .

(FSC®-C155319)

Tunnare material

En miljövänlig etikett är bra på att bara använda det som behövs. Den är smart utformad och ser till att använda materialet till fullo samtidigt som den inte använder något i onödan. I Nordvalls produktion så arbetar vi för att minska spill, få plats med fler etiketter på rullen och fler rullar i kartongen. Genom minskad materialåtgång produceras mindre olja, vatten och energi vilket i sin tur leder till ett minskat koldioxidavtryck. Låt våra etikettexperter hjälpa er med smarta etiketter som hjälper till att minska er klimatpåverkan.

Förenkla återvinning och återanvändning

Det som används på dina produkter kan användas igen. Nordvalls hjälper er att hitta en etikett som som uppfyller era mål samtidigt som den skapar en hög återvinningsgrad. Dagens konsumenter ställer allt högre krav på både produkter och förpackningar och rätt etikettval påverkar hur väl det går att återvinna hela förpackningen. Nordvalls tar ansvar hela vägen ut till slutanvändaren och våra etikettlösningar stödjer en effektivare återvinning.

Skog och himmel

Etiketten är en del av helheten och den gör skillnad. Genom att välja klokt kan ni se till att den gör skillnad både för produkten den sitter på, men även för vilket klimatavtryck den lämnar efter sig. Vi hjälper er att integrera etiketten i ert totala hållbarhetstänk. Läs mer om Nordvalls som en hållbar etikettleverantör eller boka in en rådgivning i några enkla steg.

Hittar du inte vad du söker?

 Tveka inte att kontakta vår kundsupport. De hjälper dig gärna hitta rätt etikett.