Sleeve etiketter

En linerless-etikett går som ett ”bälte” runt hela produktemballaget med täckning av toppen, botten och båda sidorna. Oavsett hyllplacering får produkten en bra frontning i butiken. En linerless-etikett består av en tunn kartong eller plast med limremsor på baksidan och silikonremsor längst fram så att etiketten släpper under applicering. Etiketten behöver därför inte ha något underpapper (silikonbaserat) vilket innebär att det inte genereras något restavfall under produktion och applicering.

Arbeta på Nordvalls

Fördelar med en linerless etikett:

 

✔ Säljfrämjande

Lösningen har en egenskap som gör att sleeve etiketten fäster optimalt oavsett underlag, även på exempelvis svåra ytor. Med en större profileringsyta ökar exponeringsmöjligheterna för produkter.

✔ Miljövänlig

I en linerless etikett används inget underpapper vilket gör att allt svinn och restavfall elimineras under materialframställning, etikettproduktion samt vid förpackningslinjen hos användarna. Detta gör det till ett mycket hållbart etikettalternativ.

✔ Kostnadseffektiv

Etiketten får ”vänt format” under applicering jämfört med traditionella självhäftande etiketter. Detta möjliggör fler etiketter per rulle, vilket innebär färre byten av etikettrullar, mindre nedtid och effektivare produktion. Kortare utstick (längd) kan också öka hastigheten på linjen.

Hittar du inte vad du söker?

 Tveka inte att kontakta vår kundsupport. De hjälper dig gärna hitta rätt etikett.