Flasketiketter, öletiketter och vinetiketter

På marknaden för mat och dryck råder hård konkurrens om kundens uppmärksamhet. Här är flasketiketten en viktig beståndsdel av produkten den sitter på. Idag tävlar många flasketiketter, vinetiketter och öletiketter om kundens blick i butikshyllan.

Vill du ha lite inspiration kan du läsa om hur Vigrum bryggeri tog fram sina öletiketter. När bryggeriets första ölsorter började bli redo seglade behovet av etiketter till flaskorna upp på agendan. Öletiketterna designades av Bergman Design, och trycktes av oss på Nordvalls.

“Helhetsintrycket är viktigt och ska förmedlas med etiketten” – Vigrum bryggeri

Såklart finns vi på plats för att hjälpa dig med dina frågor. Oavsett om det gäller öletiketter, vinetiketter eller andra flasketiketter.

Etiketter för mat och dryck

Etikettens uppdrag på en flaska eller ett livsmedel är inte helt enkelt. Utöver att berätta om produktens innehåll ska matetiketten eller flasketiketten också kommunicera varumärkets identitet och förmedla dess unika fördelar till mottagaren. Ge din produkt rätt förutsättningar för att lyckas på marknaden och välj din flasketikett och livsmedelsetikett med omsorg.

Flasketiketter Nordvalls

Med siktet på butikshyllan – ge din produkt rätt förutsättningar att lyckas. Välj etikett till flaskor, mat och dryck med omsorg.

Nordvalls-etikett-sandpapperslack

Vilken flasketikett är rätt för dig?

Ska etiketten på flaskan ha mycket färg? Ska ytan vara matt, blank, glansig, skrovlig eller slät? Att ta fram en flasketikett kan vara något av det roligaste och samtidigt svåraste i utvecklingen av en produkt. Ingen etikett passar alla, men det finns en etikett för alla. Det lovar vi. Oavsett om det är en öletikett, vinetikett eller etikett till någon helt annan flaska.

Etikettens livslängd och förmåga att göra ett gott intryck påverkas av en rad faktorer. Beroende på vad du förväntar dig att flasketiketten ska göra för din produkt står en rad material och utföranden till buds. Vi hjälper dig gärna att hitta och välja rätt etikett.

Att ta fram en flasketikett, matetikett eller annan livsmedelsetikett kan vara något av det roligaste, och kanske också svåraste, i utvecklingen av en produkt. Vi finns här för dig.

Vilken känsla ska din matetikett eller livsmedelsetikett förmedla?

 sanningens ögonblick, när kunden väljer mellan din produkt och konkurrentens i butikshyllan, vill du ha oddsen på din sida. På Nordvalls vet vi att fler aspekter än snygg design och bra material gör själva matetiketten. Det handlar till exempel om hur färger möter materialet, hur lacker och andra specialeffekter förstärker och framhäver kvaliteter i din produkt. Vilken känsla vill du att din matetikett förmedlar? Gör den det idag?

Att hitta fram till rätt etikett är en bra känsla. Vi hjälper dig gärna dit. Hos oss finns experterna som är vana vid att jobba med matetiketter, livsmedelsetiketter och flasketiketter.

Bild tagen av: Christian Andersson, Apelöga Malmö

Vad säger andra kunder i samma bransch?